Den Grimme Ælling

Her ved overrækkelsen af “Handicapprisen” i den gamle byrådssal, sammen med Borgmester Søren Kjærsgård, Prisvinder Sytter Kristensen og Formand for handicaprådet Morten Løvschall.

Jeg arbejdede meget med udtrykket i ællingens øje. Jeg ønskede at den skulle se både overrasket, lidt bange og håbefuld ud på samme tid. Og måske med et lille tvist af humor også.

Det var en meget stor glæde for mig at blive spurgt om at lave prisen til ” årets handicappris 2016 i Holbæk Kommune  “.

Jeg blev bedt om at lave et kunstværk, der handlede om ” at være anderledes “.  Jeg tænkte en del over det og valgte så, at lave ” den grimme ælling “. Jeg valgte det sted i HC Andersens eventyr, hvor ællingen er blevet mobbet i hønsegården, går ned til søen og kigger ned i vandet på sit spejlbillede og tænker ” hvorfor er jeg anderledes ??? “. Og vi ved alle, at den grimme ælling jo voksede sig til en smuk svane.

Da jeg blev bedt om at holde en lille tale ved overrækkelsen af prisen, sagde jeg til de fysisk og psykisk handicappede,  der var til stede fra en institution, at jeg synes, de er smukke mennesker. Jeg synes, de har en ægthed og umiddelbarhed og glæde, som jeg beundrer dem for og som gør dem unikke og smukke og mange af os kan lære noget af.

Kunstværket er 80 ¤ 80 cm, støbt op i 3 lag sand, strandgus og akryl.